beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten hoger na deal over coronaherstelfonds

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag hoger geëindigd, dankzij een EU-akkoord over een coronaherstelfonds en de Europese begroting, dat in de vroege uren vanochtend aangekondigd werd.

De STOXX Europe 600 index sloot uiteindelijk 0,3 procent hoger op 376,70 punten en de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,0 procent en eindigde op 13.171,83 punten. Voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op een slot van 5.104,28 punten en de Britse FTSE 100 steeg 0,1 procent tot 6.269,73 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets kenden de Europese beurzen dinsdag een vliegende start maar namen ze richting het slot gas terug, vermoedelijk omdat beleggers een compromis al hadden ingeprijsd. "Bovendien staat de EU niet bekend om zijn snelle handelen, dus het kan nog maanden duren voor de financiering ook echt beschikbaar komt."  

De EU zal tot 750 miljard euro mogen lenen op de kapitaalmarkten en dit bedrag louter inzetten voor de gevolgen van de coronacrisis. Daarvan is 360 miljard euro voor leningen en 390 miljard euro voor subsidies. De lidstaten zullen ook een herstelplan samenstellen en aangeven welke hervormingen zij gaan doorvoeren.

Verder is er een begroting overeengekomen voor zeven jaar voor een bedrag van 1.074,3 miljard euro. Verschillende landen, waaronder Nederland, krijgen een korting op hun bijdragen.

Het Europees akkoord is een "big deal" voor de lidstaten. Voor het eerst zullen de lidstaten samen geld lenen, aldus marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

Economen Bert Colijn en Carsten Brzeski van ING spraken van een historische deal. "Een significante stap voorwaarts in soliditeit en integratie". De vraag is volgens hen wel "hoeveel politiek porselein er is gesneuveld" tijdens de marathononderhandeling.

De euro/dollar noteerde een half procent hoger op 1,1469. Volgens analist Ranko Berich van Monex Europe is het akkoord een signaal naar de markten dat de Europese Unie bereid is om zich te blijven ontwikkelen in reactie op bedreigingen van buitenaf en dat bij een toekomstige crisis de EU mogelijk minder afhankelijk zal zijn van de Europese Centrale Bank.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een vat West Texas Intermediate werd 3,5 procent duurder op 42,37 dollar.

Bedrijfsnieuws

In Amsterdam was Randstad koploper na het openen van de boeken. De cijfers in het tweede kwartaal waren veel minder slecht dan gevreesd en ook in juli zet het herstel door, aldus de uitzender. Analisten waren dan ook positief verrast en reageerden enthousiast op de cijfers. "Een sterke meevaller in het tweede kwartaal, een sterke vrije kasstroom en geruststellende trends in het tweede kwartaal en aan het begin van het derde kwartaal", concludeerde analist Marc Zwartsenburg van ING. Randstad steeg dinsdag 8,9 procent.

eBay heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn advertentietak aan het Noorse Adevinta. eBay ontvangt 2,5 miljard dollar in contanten en 540 miljoen aandelen Adevinta. Daarmee verkrijgt eBay een belang van 44 procent in het Noorse bedrijf. Naar verwachting wordt de deal in het eerste kwartaal van 2021 afgerond. Het aandeel Adevinta spoot maar liefst 25,9 procent omhoog.

UBS heeft in het tweede kwartaal een fors lagere nettowinst geboekt, maar deed het in het algemeen beter dan verwacht. Vooral de zakenbank presteerde goed, een trend die ook bij andere banken zichtbaar is. De nettowinst daalde met 11 procent naar 1,23 miljard dollar. Dit is iets beter dan verwacht. Analisten rekenden op een nettowinst van 973 miljoen dollar. De kredietverliezen stegen op jaarbasis van 12 miljoen naar 272 miljoen dollar, terwijl analisten 256 miljoen dollar voorspelden. Afhankelijk van de ontwikkelingen en de vooruitzichten in de tweede jaarhelft, denkt de Zwitserse bank mogelijk in het vierde kwartaal weer dividend te kunnen uitkeren. Het aandeel won 2,6 procent.

Remy Cointreau heeft in het afgelopen meer verkocht dan aanvankelijk verwacht. De omzet in het eerste kwartaal, dat liep van april tot juni, bedroeg 150,1 miljoen euro, tegenover 223,2 miljoen euro een jaar geleden. De Franse distillateur werd verder positiever over de outlook voor de eerste helft van het lopende boekjaar en rekent nu op een omzetdaling van 35 tot 40 procent op autonome basis, waar eerder een krimp van 45 tot 50 procent werd voorspeld. Het aandeel won 2,2 procent.

Novartis heeft ondanks een moeilijk tweede kwartaal als gevolg van de coronacrisis een sterke eerste jaarhelft achter de rug. De Zwitserse farmaceut scherpte zijn outlook voor het hele boekjaar aan. De omzet zal naar verwachting met ongeveer 5 procent stijgen, terwijl het operationeel resultaat uit de kernactiviteiten met een laag dubbelcijferig percentage zal groeien. Het aandeel daalde 1,9 procent.

Continental heeft in het tweede kwartaal van het boekjaar 2020 naar eigen zeggen de gemiddelde verwachtingen van analisten overtroffen, maar moest toch een flinke omzetdaling slikken. De Duitse bandenproducent zag gedurende het tweede kwartaal een herstel optreden, maar er blijven nog de nodige onzekerheden boven het bedrijf hangen als gevolg van de coronacrisis. Continental wilde dan ook geen outlook afgeven voor de rest van 2020. Het aandeel steeg 3,5 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag rond het Europese slot overwegend hoger. Alleen de Nasdaq liet een klein min zien.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Iets langer geduld met Besi 25 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen? 30 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders 25 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
    Nieuwe kansen bij ASML 06 mei | Lange termijn adviezen
  4. Premium
    Philips schiet omhoog na schikking 29 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium