beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street hoopt op overheidsstimulering

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag overtuigend hoger gesloten. De S&P 500 steeg 0,7 procent op 3.239,41 punten. De Dow Jones index won 0,4 procent op 26.584,77 punten en de Nasdaq eindigde zelfs 1,7 procent hoger op een slot van 10.536,27 punten.

De stemming in New York was maandag optimistischer dan in Europa, zag ook David Madden, vanwege de hoop op een nieuw stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid.

"Beleggers zijn voorzichtig positief dat er uiteindelijk een compromis zal worden bereikt", aldus de marktanalist van CMC Markets. Eind deze week loopt een speciale bijstandsregeling voor werkloze Amerikanen af.    

Ondertussen letten de markten op de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China en twijfelen ze over een snel economische herstel als gevolg van het oplopende aantal coronabesmettingen in de VS en inmiddels ook daarbuiten. Met name staten als Florida, Texas en Arizona worden momenteel zwaar getroffen door de corona-uitbraak. De teller staat momenteel in de VS op ruim 4,2 miljoen infecties en 147.000 sterfgevallen. Maandag werd bekend dat ook Robert O'Brien, de veiligheidsadviseur van president Trump, is besmet met het virus.

Ongeveer 180 S&P 500-bedrijven publiceren komende week deze resultaten, waaronder techzwaargewichten Alphabet, Amazon.com, Apple en Facebook. Op donderdag publiceert het Amerikaans ministerie van handel economische groeicijfers over het tweede kwartaal, waarbij economen een ongekende krimp van 33 procent voorzien als gevolg van de coronacrisis.

"Dit heeft echter te maken met de Amerikaanse gewoonte om de kwartaalontwikkeling met vier te vermenigvuldigen om een krimpcijfer op jaarbasis te verkrijgen. De werkelijke krimp bedraagt iets minder dan een derde van dit cijfer en ligt dus eerder rond de 11 procent", aldus econoom George Raven van InsingerGilissen.
 
De Federal Reserve maakt woensdagavond een nieuw rentebesluit bekend. Een wijziging van het rentetarief wordt niet verwacht. De grote vraag is volgens marktvolgers of de Amerikaanse centrale bank met meer monetaire steun zal komen of in elk geval daarop zal hinten.

Opvallend is verder de stijging van de goudprijs tot een nieuwe piek. Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade rekent er wel op dat de goudprijs wat daalt wanneer de Fed woensdag een verruimingsgezinde boodschap heeft. Maandag sloot de goudprijs op een recordniveau van 1.931 dollar per troy ounce. Zilver noteert momenteel op het hoogste niveau sinds 2013 en bitcoins gaan weer richting de 11.000 dollar.

De euro/dollar handelde rond het slot op 1,1745. De olieprijs is maandag na een volatiele sessie toch hoger gesloten dankzij de zwakkere dollar. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 0,8 procent duurder op 41,60 dollar. 

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat de orders van duurzame goederen in juni zijn gestegen met 7,3 procent. Dat was meer dan de plus van 5,4 procent die economen hadden voorzien.  In mei stegen de orders nog met meer dan 15 procent.

Bedrijfsnieuws
 
Wells Fargo eindigde 3,0 procent lager. De bank gaat banen schrappen en verscherpt de kredietverlening. De inkomsten van de bank dalen al twee jaar. De bank rapporteerde recent het eerste kwartaalverlies sinds 2008. Wells Fargo ging dan ook met een slechtere conditie de coronacrisis in dan sectorgenoten.

SK Capital Partners neemt de gespecialiseerde polymerenactiviteiten van Baker Hughes over. Financiële werden niet vermeld. Het aandeel Baker Hughes daalde 0,2 procent.

Moderna gaat van start met een Fase III COVE studie met een mogelijk coronavaccin. Het aandeel sloot 9,2 procent hoger.

Intel verloor 2,0 procent, nadat het aandeel afgelopen vrijdag meer dan 16 procent verloor. Intel zou een grote order hebben geplaatst bij Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, zo meldde de Commercial Times van Taipei volgens persbureau Bloomberg.
 
Speelgoedfabrikant Hasbro daalde 7,4 procent, na tegenvallende resultaten, vanwege de tijdelijke sluiting van winkels vanwege het coronavirus. Hasbro leed 34 miljoen dollar verlies. Dat was een jaar eerder nog een plus van 13 miljoen dollar. Het kwartaalverlies kwam hoger uit dan analisten hadden voorzien.

Het Duitse SAP overweegt om het enkele jaren geleden gekochte Qualtrics naar de beurs in Amerika te brengen, maar wil wel een meerderheidsbelang behouden. SAP nam Qualtrics in november 2018 over voor een bedrag van 8 miljard dollar.

Rush Street Interactive heeft vermoedelijk ingestemd met een beursgang via een fusie met een lege beurshuls. Het online gokbedrijf wordt gewaardeerd op circa 1,8 miljard dollar. De fusie zou volgens bronnen bekend met de situatie maandag aangekondigd worden.
 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium