beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten verdeeld

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag verdeeld gesloten. De STOXX Europe 600 index sloot 0,4 procent hoger op 367,68 punten, de Duitse DAX sloot fractioneel lager op 12.835,28 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op een slot van 4.928,94 punten. De Britse FTSE 100 won 0,4 procent tot 6.129,26 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zijn de belangrijkste thema's momenteel een mogelijke tweede coronagolf en nieuwe stimuleringsmaatregelen om de economische impact tegen te gaan.

"Landen hebben een betere grip op de pandemie dan in de lente maar het lijkt erop dat economieën alleen tot een bepaald niveau weer open kunnen voordat de besmettingsgraad weer een probleem wordt. Het is een kwestie van twee stappen vooruit en één terug", aldus Madden.

Ook beleggers in Europa rekenen op een nieuw Amerikaanse steunpakket en daarom weten de beurzen momenteel nog aardig stand te houden. Volgens Madden van CMC Markets verwachten de markten dat deze week een akkoord wordt bereikt over een nieuw steunpakket, hoewel dat gepaard zal gaan met het nodige politieke getouwtrek. Een akkoord is volgens Rabobank ook absoluut noodzakelijk. De huidige bijstandsregeling loopt deze week af en zonder nieuw pakket komt de koopkracht veel Amerikanen in het geding, wat betekent dat het economisch herstel een fikse knauw krijgt.

Verder wachten beleggers momenteel op het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdagavond volgt. Wijzigingen worden niet verwacht.

De ECB riep banken dinsdag op dit jaar geen dividend uit te keren of eigen aandelen in te kopen. Aanvankelijk gold een periode tot 1 oktober. Bankaandelen reageerden niet echt, omdat deze verlenging volgens analist Nico Inberg van IEX al was verwacht.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1718. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1733.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde bijna een procent.

Bedrijfsnieuws

Reckitt Benckiser heeft in de eerste helft van 2020 flink geprofiteerd van een sterke vraag naar gezondheids- en hygiëneproducten en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. De omzet groeide afgelopen half jaar op vergelijkbare basis met 11,9 procent naar 6,9 miljard Britse pond. De aangepast operationele winst steeg op basis van constante wisselkoersen met 15,7 procent naar 1,7 miljard pond. Reckitt sprak zich positiever uit voor heel 2020. De koers steeg 1,0 procent.

Delivery Hero heeft bij de halfjaarcijfers de verwachtingen voor heel 2020 opwaarts bijgesteld. Dit jaar denkt de maaltijdbezorger uit te komen op een omzet van 2,6 miljard tot 2,8 miljard euro en voor het eerst meer dan 1 miljard orders te verwerken. De omzetverwachting was eerder 2,4 tot 2,6 miljard euro. Het aandeel steeg 2,4 procent. Just Eat Takeaway won in Amsterdam 1,8 procent.

Peugeot PSA is in de eerste helft van 2020 tegen de verwachting van analisten in niet in de rode cijfers beland. Na een omzetdaling van 38,3 miljard naar 25,1 miljard euro, daalde het nettoresultaat van 1,8 miljard euro naar iets minder dan 600 miljoen euro. Analisten hadden echter op verlies gerekend. De omzetdaling viel hen dan ook wat mee. Het aandeel Peugeot won 2,4 procent.

Het Franse luxeconglomeraat LVMH heeft in het tweede kwartaal flink last gehad van de coronacrisis. LVMH zag de omzet en nettowinst dan ook fors dalen, met respectievelijk 38 en 84 procent. Verder was LVMH ook voorzichtig over het tweede jaarhelft. Het aandeel verloor 4,1 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag rond het Europese slot licht lager.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi 25 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen? 30 apr | Analyse en Advies
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders 25 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
    Philips schiet omhoog na schikking 29 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Eindelijk herstel voor Ahold Delhaize? 22 apr | Lange termijn adviezen