beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten in mineur

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag in mineur geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 2,2 procent in het rood op 359,52 punten, de Duitse DAX sloot 3,5 procent lager op 12.379,65 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 2,1 procent op een slot van 4.852,94 punten. De Britse FTSE 100 verloor 2,3 procent tot 5.989,99 punten.

De risicobereidheid onder beleggers ontbrak donderdag, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Met het rentebesluit van de Federal Reserve achter de rug ging alle aandacht weer uit naar de Covid-19 pandemie.

"Een toename van besmettingen in delen van Spanje, Australië, Brazilië en China versterkt het idee van een tweede golf."

Ondertussen vindt in Amerika politiek getouwtrek plaats over een nieuw coronasteunpakket, waar nog geen akkoord over is bereikt, aldus Madden. En ook dat hielp het sentiment niet.    

De Duitse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar flink gekrompen in vergelijking met een kwartaal eerder. De krimp, aangepast voor onder meer kalendereffecten, kwam op kwartaalbasis uit op 10,1 procent. De verwachting lag op een krimp met 9,0 procent.

Carsten Brzeski van ING rekent wel op een stevig herstel in het derde kwartaal. "Het slechtste kwartaal ooit kan opgevolgd worden door het beste ooit", aldus de econoom. Het herstel zal evenwel ongelijk zijn; de binnenlandse economie profiteert maar de industrie zal onder druk blijven staan. Bovendien is het herstel in de tweede jaarhelft geen zekerheidje want afgezien van een tweede coronagolf hapert ook de Duitse arbeidsmarkt, aldus Brzeski.

Het voor seizoensinvloeden aangepaste werkloosheidspercentage in Duitsland kwam in juli uit op 6,4 procent, net als in juni. Het aantal werklozen liep ten opzichte van juni met 18.000 terug. In juni was er nog een stijging van 68.000. Economen hadden voor juli op een stijging van 50.000 gerekend.

Brzeski wees erop dat de arbeidsmarkt altijd een belangrijke steunpilaar is geweest voor de Duitse economie, maar nu juist een goede indicator is voor hoe omvangrijk de economische schade is.

"De werkloosheid lag in juli bijna 28 procent hoger dan een jaar eerder en sinds maart hebben meer dan 500.000 mensen hun baan verloren."

Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli conform een eerdere raming licht gedaald. De index die het vertrouwen weergeeft daalde in juli tot 15,0 negatief. De index noteerde in juni nog op 14,7 negatief.  Het economisch sentiment verbeterde van 75,8 in juni naar 82,3 in juli.

Tijdens de middaghandel werd duidelijk dat de Amerikaanse economie ook zijn slechtste kwartaal ooit beleefde tussen april en juni. De economie kromp 32,9 procent. Economen hadden op een krimp van 34,7 procent gerekend. In het eerste kwartaal bedroeg de krimp 5,0 procent.

De bbp-cijfers uit de Verenigde Staten volgen op het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond waar Europese beleggers pas vandaag op konden reageren. De rentes werden gehandhaafd dus dat was geen verrassing maar voorzitter Jerome Powell waarschuwde in zijn toelichting wel dat de economische vooruitzichten erg onzeker zijn en dat de toenemende ziektegevallen als gevolg van de Covid-19 pandemie de economische activiteit lijken te drukken in de VS.

De euro/dollar handelde donderdag rond het slot op 1,1778. Een vat WTI-olie werd ruim 4 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Airbus schreef in het tweede kwartaal een verlies van 1,44 miljard euro en de omzet daalde met 55 procent tot 8,32 miljard euro. Volgens analisten van UBS ontwikkelde de kasstroom zich beter dan verwacht. Het aandeel steeg 1,9 procent.

Royal Dutch Shell sloot 5,5 procent lager in Londen, ondanks dat het CCS-resultaat ruim beter was dan verwacht. In Parijs hield Total het bij een meer bescheiden verlies van 1,6 procent, na een enorme winstdaling in het tweede kwartaal.

ArcelorMittal, zowel in Amsterdam als Parijs genoteerd, opende na de kwartaalcijfers flink in de plus, maar op het slot leverde het aandeel toch 4,9 procent in. Analisten waren evenwel te spreken over de cijfers.

Unibail-Rodamco-Westfield leverde maar liefst 8,8 procent in. De kwartaalcijfers toonden geen florissant beeld, aldus analisten.

Orange daalde 4,9 procent. De winst van de Franse telecomspeler viel terug, maar de outlook voor 2020 werd herhaald.

In Frankfurt ging Volkswagen 4,7 procent lager. De Duitse autofabrikant besloot tot een dividendverlaging. Sectorgenoten Daimler en BMW leverden respectievelijk 3,3 en 3,7 procent in.

Credit Suisse en Nestle deden het in Zurich wat beter. De bank verloor 1,6 procent, terwijl het levensmiddelenconcern 0,7 procent moest laten gaan. Beide bedrijven kwamen met cijfers.

Danone deed het een stuk slechter. Het Franse voedingsmiddelenconcern verloor 5,4 procent aan beurswaarde. Vooral in Latijns-Amerika had Danone last van tegenwind. Voor de tweede jaarhelft rekent Danone wel op herstel.

De Britse banken Lloyds en Standard Chartered hadden in de afgelopen verslagperiode te kampen met stevige kredietverliezen. De aandelen verloren respectievelijk 7,6 en 6,2 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot overwegend lager.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen