beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,5 procent in het rood.

Daarmee wordt de neerwaartse trend van woensdag, volgend op het rentebesluit van de Federal Reserve, voortgezet. De Fed verklaarde woensdag van plan te zijn om de rentes tot ten minste 2024 op bijna nul te houden. Voorzitter Jerome Powell zei in zijn toelichting op het besluit het monetaire beleid pas weer te verkrappen als de werkgelegenheid weer volledig is en de inflatie op 2 procent is en daar nog een tijdje boven lijkt te zullen blijven. Dat is nog ver weg, concludeerden analisten, wijzend op de miljoenen banen die verloren gingen door het coronavirus.

"De Fed zei de rente jarenlang laag te houden, maar dat is niet genoeg", vindt marktanalist James Athey van Aberdeen Standard Investments. "Dat is niet voldoende in de deze markt. Je moet meer, meer, meer doen", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in augustus is gedaald ten opzichte van een maand eerder, evenals het aantal afgegeven bouwvergunningen. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde op maandbasis met 5,1 procent, terwijl het aantal bouwvergunningen met 0,9 procent afnam.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is vorige week gedaald met 33.000 tot 860.000. Ook het aantal verlengde steunaanvragen daalde flink, met 916.000 op weekbasis.

De Philadelphia Fed index is in september gedaald van 17,2 naar 15,0.

De euro/dollar noteerde op 1,1803. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1803 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1814 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,4 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Snowflake noteerde voorbeurs 5,8 procent lager. Woensdag verdubbelde het aandeel, op zijn eerste handelsdag, ruimschoots tot 253 dollar.

Moderna zei bij aanvang van zijn R&D Day zich actief voor te bereiden op een eventueel marktlancering van zijn coronavirusvaccin. Het biotechbedrijf zei dat tot nu toe 25.296 deelnemers zich hebben ingeschreven voor de Fase 3 COVE-studie met het coronavaccin. Inmiddels hebben 10.025 deelnemers hun tweede vaccinatie ontvangen. Het aandeel steeg voorbeurs 1,5 procent.

Uber zou volgens Bloomberg overwegen om een belang in het Chinese Didi Chuxing te verkopen. Het belang in Didi zou ruim 6 miljard dollar waard zijn. Het aandeel verloor voorbeurs 2,5 procent.

EssilorLuxottica bundelt de krachten met Facebook voor de ontwikkeling van slimme brillen. Facebook daalde voorbeurs 1,8 procent.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent lager op 3.385,49 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 28.032,38 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 11.050,47 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium