beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen verder omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen verloren dinsdag opnieuw terrein, na de pittige verliezen van maandag, door diepere zorgen over de gevolgen van de coronaviruspandemie voor de volksgezondheid. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,95 procent tot 352,58 punten. De Duitse DAX daalde 0,93 procent naar 12.063 punten. De Franse CAC 40 verloor 1,8 procent tot 4.731 punten. De Britse FTSE zakte 1,1 procent naar 5.279 punten.

Oplopende aantallen besmettingen in Europa en de Verenigde Staten, gecombineerd met strengere maatregelen om het virus af te stoppen, sloegen het vertrouwen van handelaren in de markten de bodem in.

De markt begon dinsdag rustig, maar in de loop van de dag stak de vrees voor nieuwe lockdowns de kop op, zei marktanalist David Madden van CMC Markets
 
Het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde in oktober licht, meldde Conference Board. De huizenprijzen in de VS stegen in augustus harder en er waren beduidend meer orders voor duurzame goederen in september in Amerika. Later in de week komen de belangrijkere economische rapporten naar buiten.
 
De olieprijs veerde op na de daling van maandag. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 2,5 procent in het groen op 39,51 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 41, 56 dollar werd betaald, een stijging van 1,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1830. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1802 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,1808 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Twee grote Europese banken, namelijk HSBC en Santander, publiceerden sterker dan verwachte winsten bij de derdekwartaalcijfers, en kondigden beide kostenbesparingen aan. Eerder meldde Barclays al meevallende winstcijfers. HSBC schapt meer dan 31.000 banen en wil zijn kosten omlaag brengen tot minder dan 31 miljard dollar. Ook Santander wil 1 miljard meer kosten besparen. HSBC sloot 3,4 procent hoger. Santander won 1,3 procent.

BNP Paribas was een zware verliezer in Parijs met een koersval van 4,8 procent. Ook  de Franse verzekeraar Axa verloor 3 procent. Frankrijk lijkt het epicentrum te zijn geworden van de Europese coronacrisis, en kan vermoedelijk een zware lockdown tegemoet zien. 

Aandelen van oliebedrijven sloten lager, ondanks de winst die BP boekte na het miljardenverlies van een kwartaal eerder. Shell, Total en Eni verloren alle terrein. Hogere olieprijs konden de ongerustheid bij beleggers over de economie niet wegnemen. BP verloor 2 procent.

Covestro sloot ongewijzigd na kwartaalcijfers.  

Novartis verloor 3 procent. De omzet en winstgevendheid van het Zwitserse farmaciebedrijf waren iets beter dan een jaar eerder in het derde kwartaal. 

Aegon heeft de Oost-Europese activiteiten in de verkoop gezet en heeft JPMorgan gevraagd om dit proces te begeleiden, schreef persbureau Reuters dinsdagochtend op basis. Volgens zakenbank Morgan Stanley zou NN Group meer voordeel hebben van een overname dan KBC. Beide financials zouden op de Aegon-bedrijven azen. Aegon sloot 2,3 procent lager.

Europese niet-techbedrijven die een leidende rol gaan spelen in het nieuwe datatijdperk zijn volgens Morgan Stanley onder andere KBC, Schneider Electric, Siemens, L'Oréal, Wolters Kluwer, Deutsche Telekom, Enel en Iberdrola. Nestlé, Zalando, Credit Suisse en Roche zouden ook goede papieren hebben.

Unilever won 1 procent in Londen. Het Brits-Nederlandse bedrijf heeft de procedure om de duale structuur op te heffen in gang gezet. Eind november moet Unilever geheel Brits zijn. 

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden rond sluitingstijd in Europa verdeeld. De S&P500-index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen