beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op fors lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel fors lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,9 procent tot 3.293,32 punten, de Dow Jones index verloor 3,0 procent op 26.646,13 punten en de Nasdaq noteerde 2,9 procent lager op 11.096,88 punten.

Het wereldwijd stijgende aantal coronabesmettingen en de daaruit voortvloeiende dreiging van hernieuwde lockdowns drukt op het vertrouwen van beleggers. Het aantal nieuwe infecties steeg dinsdag in de Verenigde Staten met ruim 73.000.

"In 36 staten is het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus de afgelopen zeven dagen met minstens 5 procent gestegen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "Handelaren houden de ziekenhuisopnames in de gaten omdat de autoriteiten willen verzekeren dat het systeem niet overspoeld wordt, want dat kan vaak een aanleiding zijn voor het invoeren van strengere maatregelen", lichtte hij toe.

"Een maand geleden was er de overtuiging dat de lockdowns beperkt en gericht zouden zijn en dus een kleinere impact zouden hebben op de economie", zei strateeg Hugh Gimber van JP Morgan Asset Management. "Maar wat we nu zien, zijn toenemende zorgen dat de lockdowns mogelijk veel breder zullen zijn en daardoor een grotere impact zullen hebben", zei hij.

De nervositeit in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 3 november, nu minder dan een week weg, droegen bij aan de volatiliteit. De Democratische uitdager Joe Biden heeft in de peilingen nog altijd een voorsprong op president Donald Trump, maar de race is nog niet gelopen. 

Trump heeft in de peilingen voor de Amerikaanse staat Florida zijn rivaal Joe Biden ingehaald. "En Florida is juist de grote onbekende tijdens de verkiezingen, waar maar liefst 29 kiesmannen te winnen zijn. Dat tikt heel hard aan", legde analist Corne van Zeijl van Actiam uit. Dat vergroot de kans op een betwiste verkiezingsuitslag, en van die onzekerheid houden beleggers niet, aldus de analist.

Van Zeijl wees ook op North Carolina, ook een belangrijke staat, waar de voorsprong van Biden snel slinkt. 

Beleggers hadden gehoopt dat besprekingen tussen het Witte Huis en de Democraten over een nieuw pakket stimuleringsmaatregelen zouden resulteren in een akkoord voor de verkiezingen, maar die hoop is inmiddels weg.

Op macro-economisch vlak werd woensdag in de Verenigde Staten bekend dat de groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten in september licht gedaald zijn. Het aantal hypotheekaanvragen steeg vorige week in de VS met 1,7 procent. De marktindex steeg van 794,2 naar 807,8.

De olieprijs daalde woensdag bijna 6 procent, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen.

De euro/dollar noteerde op 1,1750. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1736 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1795 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economisch groeicijfers over het derde kwartaal, gevolgd door de aanstaande woningverkopen later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Microsoft daalde 4,1 procent, nadat het technologiebedrijf dinsdag laat beter dan verwachte resultaten publiceerde, met groei bij de drie belangrijkste divisies dankzij een sterke vraag naar clouddiensten en computers tijdens de coronapandemie. Het aandeel opent desalniettemin vermoedelijk 2,5 procent lager. Sommige beleggers reageerden teleurgesteld op de vooruitzichten die Microsoft afgaf.

UPS heeft in het derde kwartaal flink betere resultaten geboekt. CEO Carel Tomé wees op de groei in Azië en de gestegen vraag in het midden- en kleinbedrijf als aanjagers voor de betere resultaten. Vanwege alle onzekerheden gaf UPS opnieuw geen outlook af. Het aandeel verloor 6,9 procent.

General Electric heeft in ook het derde kwartaal van 2020 de resultaten stevig onder druk zien staan, maar heeft onderliggend de analistenverwachtingen overtroffen. Het aandeel steeg 8,9 procent.

Boeing is in het derde kwartaal wederom hard getroffen door de coronacrisis, maar ook het aan de grond houden van 737 MAX deed pijn, waardoor de resultaten stevig onder druk stonden. Het aandeel noteerde 3,3 procent lager.

Garmin heeft in het derde kwartaal van 2020 meer omzet en winst behaald. Voor 2020 rekent de Amerikaanse navigatiespecialist op een omzet van circa 4 miljard dollar, waarbij de divisies Auto en Aviation op de verkopen drukken. Het aandeel daalde 0,1 procent.

GlaxoSmithKline heeft in het derde kwartaal de resultaten onder druk zien staan, maar wist toch meer winst te boeken dan verwacht. De farmaceut daalde 3,3 procent.

Mastercard heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt dan verwacht, door een lagere omzet vanwege de coronacrisis, met name op het gebied van reizen. Het aandeel verloor 6,6 procent. Nabeurs volgt concurrent Visa met cijfers. Ook Amgen, eBay, Ford en Gilead Sciences staan geagendeerd.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen