beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

OPEC negatiever over olievraag in 2021

(ABM FN-Dow Jones) De wereldwijde vraag naar olie zal in 2021 herstellen, maar blijft onder de niveaus van voor de coronacrisis. Dit stelde oliekartel OPEC maandag in een maandelijks rapport.

De wereldwijde vraag naar olie zal in 2021 gemiddeld 95,9 miljoen vaten per dag bedragen, zo voorziet het oliekartel, hetgeen meer zou zijn dan de 90 miljoen vaten per dag in 2020, maar wel 0,4 miljoen vaten minder dan in de oude raming voor 2021. Vooral de vraag naar brandstoffen voor de industrie en transport zal aantrekken, aangejaagd door een herstel van de economie, verwacht het kartel.

Daarmee zou de oliesector slechts deels herstellen van de historische klap die het afgelopen jaar kreeg als gevolg van de coronacrisis. OPEC voorziet dat de vraag in het eerste kwartaal van 2021 circa 94 miljoen vaten per dag zal bedragen, hetgeen nog steeds minder is dan de krap 100 miljoen vaten per dag in 2019.

In het laatste kwartaal van 2021 rekent OPEC op een dagvraag van 97,3 miljoen vaten, nipt meer dan de 97,1 miljoen vaten uit de vorige raming.

OPEC ziet nog steeds veel onzekerheden rond de effecten van de coronacrisis op transport in ontwikkelde landen in de eerste helft van volgend jaar.

Eerder deze maand gingen de landen die zijn verzameld in OPEC+ akkoord met een kleine productieverhoging vanaf januari. Oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland gaan de productie in het nieuwe jaar met 500.000 vaten per dag opvoeren. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: OPEC