beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Guru's: Galapagos interessante belegging

Er is niet een analist die aanbeveelt Galapagos te verkopen ondanks het besluit van het biotech bedrijf de ontwikkeling van een medicijn voor eczeem stop te zetten.

Van de meest recente adviezen in Guruwatch staan er vijf op Kopen en drie op Houden.

Wel heeft KBC Securities vandaag het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 195 naar 189 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Dat nadat Galapagos in samenspraak met partners Novartis en MorphoSys bekend maakte de ontwikkeling van een mogelijke behandeling naar eczeem stop te zetten omdat de werkzaamheid niet voldoende kan worden aangetoond.

Volgens KBC wordt slechts een klein deel van de waarde van Galapagos bepaald door het onderzoek naar het potentiele medicijn antilichaam MOR106, aangezien de exclusieve wereldwijde rechten al in licentie waren gegeven aan Novartis.

IEX Beleggersdesk

Sinds de megadeal met Gilead Sciences rond is, is de vaart even uit het aandeel, maar dat maakt het bedrijf zeker niet minder interessant. Dat stelt analist Paul Weeteling van de IEX Beleggersdesk in een update.

De deal heeft ervoor gezorgd dat kaspositie van Galapagos verder enorm is toegenomen naar 5,6 miljard euro. De grote berg cash is ook wel nodig voor het drukke jaar dat voor de deur staat. Galapagos gaat samen met partner Gilead fors investeren in onderzoek en ontwikkeling.

'Goed teken'

“Gilead ziet het helemaal zitten en steekt grof geld in de ontwikkelingsprogramma’s. Daarnaast hebben ze een belang van ten hoogste 29,9% opgebouwd. Dat is zonder meer een goed teken”, zegt Weeteling. 

“Galapagos bevestigt dat nog voor eind dit jaar in de VS een dossier ter goedkeuring bij de FDA zal worden ingediend voor filgotinib (reuma). Volgend jaar wordt tevens een nieuwsrijk jaar met heel wat resultaten van de andere onderzoeksprogramma's."

Waardering niet overdreven

Het geld wordt ook gestoken in de lopende onderzoeken. “Het bepalen van de waarde van die programma’s is niet gemakkelijk, maar we mogen wel stellen dat de huidige waardering niet overdreven is", aldus de analist.

Hij ziet de toekomst van Galapagos optimistisch tegemoet. “Deze overeenkomst waarborgt de ontwikkeling van bestaande programma's en geeft ruimte voor nieuwe onderzoeken. Daarnaast maakt het bedrijf kans op forse mijlpaalbetalingen, opt-ins en royalty's vanuit Gilead voor de gehele pijplijn.”