beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Groeiend IEX verbetert winstgevendheid

IEX Group heeft haar resultaten in 2021 aanzienlijk weten te verbeteren. De omzet steeg met 8,7% tot €4,5 miljoen; het bedrijfsresultaat (EBITDA) nam nog sterker toe van €0,68 miljoen tot €1,32 miljoen euro.

De advertentie-inkomsten stegen, evenals het aantal betalende content-abonnees, dat in 2021 aanzienlijk opliep van 8.800 naar 11.200, een toename van ruim 27%.

In 2020 wist IEX, ondanks de sterke impact van de coronapandemie op adverteerders, de schade beperkt te houden. Toen werd een positief bedrijfsresultaat behaald van €0,68 miljoen en kwam het nettoresultaat bijna op break-even uit (€-0,13 miljoen). In 2021 werd de opgaande lijn krachtig voortgezet.

De goede resultaten over 2021 werden behaald ondanks de extra investeringen in de technologie (platformen) en organisatie. IEX verstevigde haar positie als het belangrijkste medium voor beleggers en zit sinds 1 juli 2021 ook fysiek bovenop de beurs: het groeiende team is nu gehuisvest in het Amsterdamse beursgebouw op Beursplein 5.

Hieronder zijn de hoogtepunten van 2021 weergegeven.

Resultaten

 • De omzet nam toe van €4,14 naar €4,50 miljoen, een stijging van 8,7%
 • Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg van €0,68 miljoen naar €1,32 miljoen, een stijging met 94,1%
 • De EBIT verdubbelde ruim van €0,46 miljoen naar €1,10 miljoen
 • De nettowinst kwam uit op €0,65 miljoen, tegen -€0,13 miljoen een jaar eerder

Per aandeel

 • De winst per aandeel kwam in 2021 uit op 16,5 eurocent tegen -3,3 eurocent een jaar eerder. 
 • Voorgesteld wordt om nog geen dividend uit te keren en de winst toe te voegen aan de reserves. Er zijn nog volop mogelijkheden om de middelen winstgevend te investeren.

Advertenties

 • IEX heeft haar positie als leidend online platform voor de Nederlandse en Belgische belegger in 2021 versterkt. Beleggers zijn bij IEX (en de andere merken) direct op de hoogte over ontwikkelingen op de beurs, bij beursgenoteerde bedrijven en waarderen de toegevoegde waarde van IEX.
 • IEX heeft in 2021 een groeiend aantal adverteerders en partners geholpen bij hun marketing richting beleggers en het winnen van nieuwe klanten. In de loop van 2021 verminderde de aan corona gerelateerde terughoudendheid. Adverteren bij IEX loont.

Premium

 • IEX biedt voor particuliere beleggers professionele beleggingsanalyses en adviezen tegen een zeer scherpe vergoeding. De kwaliteit is in 2021 duidelijk toegenomen en dat wordt, getuige het klantentevredenheidsonderzoek, door de abonnees gewaardeerd. De inzet is onze abonnees nog beter te bedienen.
 • Het aantal betalende content-abonnees is in 2021 aanzienlijk gestegen van 8.800 naar 11.200, een toename van ruim 27%. 

Technologie

 • In de eerste helft van 2021 is het platform IEX.nl vernieuwd, waarbij de Premium-content een prominentere rol heeft gekregen. Ook de IEX-app (te vinden in de App Store of via Google Play) is geheel vernieuwd.
 • In juni 2021 is de geheel vernieuwde IEX Markt Monitor geïntroduceerd, die door gebruikers tailormade kan worden ingesteld aan de hand van de te volgen aandelen of markten.
 • Voorts heeft IEX geïnvesteerd in een nieuw CRM-systeem waarmee het bedrijf nog beter in staat is om de klantdata op een veilige manier te managen, sales en orderprocessen te structureren en klanten te informeren over ontwikkelingen binnen de organisatie.

Verwachtingen

 • IEX is en blijft afhankelijk van het beursklimaat en de volatiliteit van de markten. Dat maakt het doen van concrete voorspellingen op korte termijn minder makkelijk. 
 • 2021 heeft laten zien dat IEX de juiste strategische weg is ingeslagen, met stijgende omzet en winst tot gevolg. 
 • IEX verwacht dat de huidige uitgangspositie uitstekende kansen biedt om omzet en winstgevendheid op middellange termijn verder te doen groeien.

 

Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
  Waar kan de markt steun vinden? 13 jun | Redactioneel
 4. Premium
 5. Premium