beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Energietransitie is hot

De energietransitie is hot. De wereld wil af van de CO2 uitstoot omdat de dramatische gevolgen van dit broeikasgas steeds zichtbaarder worden voor iedereen.

Het is best gemakkelijk om efficiente energie te winnen zonder de uitstoot van CO2. Er is op aarde altijd wind en zon. Het probleem is evenwel dat deze energie niet aan en uitgezet kan worden. Soms is er teveel, soms is er te weinig. De kunst is dus iets te vinden waar het teveel aan energie in kan worden opgeslagen voor als er te weinig is. 

Waterstof is zo'n simpel produkt maar heeft flinke nadelen. Bij de omzetting gaat veel energie verloren en het is gevaarlijk ontvlambaar vergeleken met gas en olie. Dus opslag is niet eenvoudig.

Op dit moment is er echter niets beters. En er is een enorm groot voordeel. Het wordt gemaakt van water en er is op aarde geen produkt waarvan meer aanwezig is.

Enorme kansen

Vandaar dat wereldwijd wordt gezocht naar manieren om waterstof te gebruiken. Bedrijven die hierin succesvol zijn bieden enorme kansen voor beleggers.   

Samantha Hoh, analist bij HSBC, heeft twee bedrijven getipt die met waterstof bezig zijn. Zij verwacht dat de aandelen in de komende maanden met tot 65% kunnen stijgen.

Zijn andere analisten het eens met Samantha? 
Aan haar analyse is toegevoegd wat analisten wereldwijd over deze specifieke aandelen denken, op basis van de TipRanks-database.

Plug Power

Plug Power is gespecialiseerd in 'groene' waterstof: waterstof waarvan het productieproces zelf gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen. Het bedrijf is betrokken bij alle stadia van het brandstofcelproces, van het ontwikkelen van de technologie tot het implementeren van stroomsystemen voor zijn klanten. Plug kan ook energieopslagsystemen bouwen en de infrastructuur die nodig is om elektrische systemen met brandstofcellen online te brengen. Het bedrijf is in staat om systemen voor industrie en nutsbedrijven op te zetten en rekent namen als Amazon, Carrefour en Walmart tot zijn klanten.

Plug kan zuivere waterstof van brandstofkwaliteit produceren, vloeibaar maken, transporteren en opslaan. De brandstofceltechnologie van Plug heeft toepassingen gevonden in back-up stroomgeneratoren en draagbare accu's.

Plug is de grootste leverancier van vloeibare waterstof op de wereldmarkt geworden en breidt uit. Het bedrijf kondigde in juli twee belangrijke deals aan, in Europa en Australië. Het heeft tot nu toe meer dan 60.000 brandstofsystemen geïnstalleerd en zijn waterstoftanknetwerk omvat meer dan 180 stations.

De marges zouden aanzienlijk moeten verbeteren, en Hoh geeft voor het aandeel een koopadvies met een koersdoel van 11 dollar. Dat suggereert een koerspotentieel van meer dan 40%.

Van 20 andere analisten zeggen er 14 Buy en 6 Hold. Hun gemiddelde koersdoel is zelfs nog hoger: op 18,36 dollar impliceert het een ruime koersverdubbeling voor het komende jaar.

Bloom Energy

Bloom Energy is een waterstofbedrijf dat zich richt op schone technologie voor het opwekken van elektriciteit uit brandstofcellen. Die van Bloom zijn compatibel met verschillende andere brandstoffen, waaronder aardgas en biogas. Het eindresultaat is het toppunt van schone energie: een energiebron die stroom opwekt zonder verbranding, weinig of geen CO2 uitstoot en water heeft als afvalstof.

Bloom heeft zijn brandstofcellen ontwikkeld op een eigen platform dat het de Energy Saver noemt. Het platform is ontworpen om altijd aan te staan, zodat het op verzoek schone stroom kan leveren, op de locatie en volgens het schema van de klant. De Energy Saver is ook gemakkelijk schaalbaar  - ironisch genoeg is de grote olieveldservicefirma Baker Hughes een van de klanten, en met Samsung Heavy Industries wordt gewerkt aan zeeschepen op waterstof.

Vanwege de aanzienlijke rugwind van de Amerikaanse Inflation Reduction Act en de Bipartisan Infrastructure Law geeft Hoh de aandelen een koopadvies en een koersdoel van 22 dollar mee. Dat suggereert een mogelijke koerswinst van 65%.

Van de 12 analisten die het aandeel onlangs beoordeelden, geven 7 een koopadvies en 5 zeggen Hold. Hun gemiddelde koersdoel is zelfs nog hoger: 23,70 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen