beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: omzet Europese luchtvaart weer boven 20 procent

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Europese luchtvaartmaatschappijen uit vluchten binnen Europa is in de week tot en met 21 maart gestegen van 20 naar 22 procent van het niveau van 2019, dankzij hogere volumes. Dat bleek maandag uit een analistenrapport van Bank of America.

De boekingen bij Europese luchtvaartmaatschappijen zaten voor de tweede week op rij in de lift en ook het aantal uitgevoerde vluchten nam toe. De volumes stegen met 4 procentpunt, vergeleken met een jaar eerder.

Voor de mondiale sector daalde de omzet uit vluchten binnen Europa met 84 procent, terwijl dat een week eerder nog een daling van 85 procent was. De internationale omzet was 86 procent lager dan een jaar eerder. Dat was een week eerder nog 87 procent.

Ryanair is van plan om in juli en augustus op 80 procent van de capaciteit van voor de coronaviruspandemie te vliegen, wat bij voldoende vraag zou kunnen worden opgevoerd tot 90 procent. Dat bericht geeft vertrouwen voor de zomervakantie, stelden de analisten.

Het bezoek van de websites van Europese luchtvaartmaatschappijen bleef stabiel, op 69 procent van het niveau van 2019. Tegenover dalingen bij British Airways, easyJet, Air France en Wizz Air stonden stijgingen bij KLM en Turkish Airlines.

Het aantal vluchten was per 25 maart volgens data van Eurocontrol 64 procent lager dan in 2019. Een week eerder was dit nog 66 procent. Lufthansa, Wizz Air en IAG verbeterden op dit punt. Het aantal vluchten bij Air France-KLM en Ryanair bleef stabiel.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.