beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: vlak derde kwartaal Arcadis verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het derde kwartaal vermoedelijk vlakke resultaten geboekt. Dit verwacht analist Quirijn Mulder van ING in aanloop naar de cijfers op donderdag.

ING mikt voor het derde kwartaal op een omzet van 630 miljoen euro tegen 604 miljoen euro een jaar eerder. Het EBITDA-resultaat zal op jaarbasis vermoedelijk zijn gestegen van 92 tot 95 miljoen euro, terwijl de operationele EBITA een miljoen euro steeg volgens ING naar 67 miljoen euro.

Onder de streep restte volgens ING een nettowinst uit huidige activiteiten van 43 miljoen euro. Dit is iets minder dan de 45 miljoen euro van een jaar eerder.

Volgens Mulder werd 2020 nog gekenmerkt door enkele buitengewoon sterke resultaten. "Daardoor zit Arcadis in een goed groeimomentum", aldus de analist. Arcadis groeit volgens de analist richting de gewenste niveaus van 3,5 tot 6,5 procent autonoom.

De marges zullen wel wat lager uitvallen, zo verwacht Mulder, maar dit neemt niet weg dat de analist nog steeds mikt op een EBITA-marge dit jaar van meer dan 10 procent en dat Arcadis zijn doelstellingen voor 2023 daarmee al zou hebben gehaald.

Op vlak van omzet en marges komt Arcadis steeds dichter in de buurt van sectorgenoten en het Nederlandse bedrijf zal volgens ING volledig kunnen profiteren van de economische groei en van alle maatregelen die worden genomen om de klimaatcrisis, energietransitie en urbanisering het hoofd te bieden.

ING heeft een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 53,00 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend licht tot 46,76 euro.

Bron: ABM Financial News