beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Update: ECB verhoogt rente opnieuw met 50 basispunten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft de rente donderdag conform verwachting met 50 basispunten verhoogd en zal dit naar verwachting ook in maart doen. Dit bleek uit het rentebesluit van de ECB.

Door de verhoging met 50 basispunten worden de basisherfinancieringstransacties en de rentetarieven voor de marginale beleningsfaciliteit en de depositofaciliteit verhoogd tot respectievelijk 3,00, 3,25 en 2,50 procent.

De ECB maakte de afgelopen tijd al duidelijk dat het nog niet klaar is met zijn renteverhogingen, hoewel de markt hoopte op een draai in het monetaire beleid. De centrale bank gaf donderdag aan dat de rentes ook in maart met 50 basispunten zullen worden verhoogd. De ECB "zal dan het verdere traject van het monetair beleid beoordelen."

De centrale bank benadrukte donderdag opnieuw dat "de toekomstige rentebesluiten van de Raad van Bestuur zullen in elk geval gebaseerd blijven op data en per vergadering worden bekeken."

Analisten van State Street Global Advisors zeiden donderdag in een eerste reactie dat een draai in het beleid nog niet verwacht hoeft te worden.

"Hoeveel kan een centrale bank verhogen in een stagnerende economie na de snelste verkrappingscyclus in de geschiedenis? In totaal is nog maximaal 100 basispunten mogelijk voordat het monetaire beleid een rem zet op economisch herstel", aldus State Street.

Inflatiecijfers uit de eurozone die woensdag verschenen tonen aan dat het werk van de ECB nog niet gedaan is. In januari koelden de prijzen weliswaar af tot 8,5 procent, van 9,2 procent in december, maar de kerninflatie bleef stabiel op 5,2 procent.

"Geen enkele reden voor de ECB om van koers te veranderen", aldus econoom Carsten Brzeski van ING, "want de kerninflatie blijft hardnekkig hoog."

De ECB ambieert een prijsstabiliteit van rond de 2 procent. "Door de rentetarieven op een restrictief peil te houden wordt de vraag getemperd en zal de inflatie na verloop van tijd afnemen", zei de centrale bank donderdag.

Dit moet ook "bescherming bieden tegen het risico van een aanhoudende opwaartse verschuiving van de inflatieverwachtingen", volgens de ECB.

Obligatie-opkopen vanaf maart afgebouwd

De ECB maakte donderdag ook bekend hoe het zijn obligatie-opkopen gaat afbouwen. Vanaf begin maart zullen de aankopen in het kader van het Asset Purchase Programme met gemiddeld 15 miljard euro per maand worden verminderd, tot en met eind juni 2023.

"Het daaropvolgende tempo voor de vermindering van de portefeuille wordt mettertijd bepaald", aldus de centrale bank, en "gedeeltelijke herinvesteringen zullen grotendeels in overeenstemming met de huidige werkwijze worden uitgevoerd."

Om 14:45 uur geeft voorzitter Christine Lagarde een toelichting. De euro/dollar noteert net na het rentebesluit licht lager op 1,0986.

Update: om extra informatie toe te voegen, analistencommentaar en actuele eurokoers.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
NEEM NU EEN ABONNEMENT OP IEX PREMIUM > NU 3 MAANDEN VOOR SLECHTS €24,95!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    Technische schade bij ASML beperkt 19 jul | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
    ING zet haar opmars voort 18 jul | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium