beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: margedruk bij Signify voorzien

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het derde kwartaal van 2023 naar verwachting de resultaten onder druk zien staan met een lagere marge tot gevolg. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het verlichtingsbedrijf zelf samenstelde.

De analisten rekenen gemiddeld op een omzet van krap 1,68 miljard euro, hetgeen minder zou zijn dan de 1,91 miljard euro aan omzet een jaar eerder in dezelfde periode. Dit komt neer op een vergelijkbare omzetdaling van 7,5 procent.

De analisten rekenen verder op een aangepaste EBITA van 157 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 199 miljoen euro. Dat zou resulteren in een marge van 9,4 procent tegen 10,4 procent een jaar eerder. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg de marge 8,3 procent.

Onder aan de streep hield Signify in het derde kwartaal vermoedelijk een nettowinst van 66 miljoen euro over, zo voorspellen de analisten.

ING blijft wat terughoudender dan de consensus op het vlak van de autonome groei en aangepaste EBITA-marge. Wel verwacht analist Marc Hesselink wat verbetering ten opzichte van het zwakke tweede kwartaal, maar de dynamiek van de markt zal in het derde kwartaal niet noemenswaardig veranderd zijn. De marges zullen ietwat beter zijn dan in het kwartaal ervoor, dankzij kostenbesparingen, maar ING denkt niet dat de door de consensus voorziene margeverbetering met 110 basispunten op kwartaalbasis haalbaar is.

Outlook

Signify mikt sinds de publicatie van de halfjaarcijfers voor 2023 op een aangepaste EBITA-marge van 9,5 tot 10,5 procent. Voorafgaand aan de halfjaarcijfers werd nog gemikt op 10,5 tot 11,5 procent.

De vrije kasstroom zal volgens Signify aan de bovenkant van de eerder afgegeven outlook uitkomen, van 6 tot 8 procent van de omzet.

Voor heel 2023 mikt de analistenconsensus op een omzet van 6,9 miljard euro. Dat zou neerkomen op een vergelijkbare krimp van 6,4 procent. De aangepaste EBITA zal 670 miljoen euro bedragen, met een marge van 9,7 procent.

ING denkt dat Signify aan de onderkant van de bandbreedte voor de aangepaste EBITA-marge uit zal komen dit jaar. "Om dit te behalen, is er wel een sterk vierde kwartaal nodig", aldus Hesselink van ING.

Ook ABN AMRO verwacht dat Signify aan de onderkant van de bandbreedte uitkomt. Analisten van de bank voorzien "opnieuw" een teleurstellend kwartaal.

Het vierde kwartaal is doorgaans wel het sterkste kwartaal van het jaar voor Signify. Bovendien is er sprake van een makkelijke vergelijkingsbasis ten opzichte van een zwak vierde kwartaal in 2022.

"Een zwakke consumentenmarkt, een verslechterd investeringsklimaat bij bedrijven en het uitblijven van een herstel in China zorgen voor de nodige uitdagingen in het vierde kwartaal", waarschuwde Hesselink.

Analisten van ABN AMRO stelden dat Signify meer werk moet maken van overnames en de omzetgroei opnieuw moet aanslingeren. En indien er geen geschikte overnamekandidaten zijn, moet Signify zijn balans inzetten om dividend uit te keren en eventueel eigen aandelen in te kopen.

ABN AMRO Oddo heeft een Outperform advies voor Signify en ING heeft een Houden advies.

Op vrijdagochtend komt Signify met cijfers.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Mooie opsteker voor Shell 23 mei | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium