Market Talk

Beursblik: Credit Suisse zet Takeaway op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het advies voor Takeaway.com verhoogd van Neutraal naar Outperform en het koersdoel van 88,00 naar 95,00 euro.

De analisten van de Zwitserse bank spreken in hun rapport van "een aantrekkelijk instapmoment voor de beste maaltijdbezorger van de klas".

Credit Suisse meent dat de verkoopgolf in het aandeel Takeaway onterecht is. Maar, zo betoogden de analisten, de verkopen door Delivery Hero naderen hun einde. De Duitse concurrent heeft al 87 procent van de beoogde 3 miljoen aandelen verkocht. En dat zal een koersstijging van Takeaway tot gevolg hebben. En dat is ook belangrijk, aldus Credit Suisse, omdat Takeaway de overname van het Britse Just Eat in eigen aandeel betaalt.

De taxaties van de bank liggen voor 2020 maar liefst 65 procent boven de consensus voor de aangepaste EBITDA. Daarbij denken de analisten dat de plannen van Takeaway met Scoober jaarlijks 35 miljoen euro gaan bijdragen. Ook zal er meer synergie in Duitsland kunnen worden behaald, denken zij.

Overigens is het koersdoel van 95,00 euro gebaseerd op een zelfstandig scenario. De combinatie met Just Eat zal voor nog meer koerspotentie zorgen, aldus Credit Suisse.

In een groene AEX won Takeaway.com dinsdag 2,9 procent en handelde zo op 81,05 euro.