Market Talk

Beursblik: Credit Suisse zet Air France-KLM op verkopen

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het advies voor Air France-KLM verlaagd van Neutraal naar Underperform, terwijl het advies voor concurrent Lufthansa werd verhoogd van Neutraal naar Outperform. Dit bleek uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Het koersdoel voor Air France-KLM werd verlaagd van 9,37 naar 8,85 euro. Voor Lufthansa werd het koersdoel met 25 procent verhoogd naar 20,25 euro.

Volgens de analisten van Credit Suisse is Air France-KLM de enige luchtvaartmaatschappij met serieuze neerwaartse risico's ten opzichte van de marktverwachting. De zakenbank zit dan ook 11 tot 16 procent onder de consensus voor 2019 en 2020. Daarbij zullen hoge investeringen de vrije kasstroom onder nul drukken, vrezen de analisten.

Lufthansa is dit jaar vooralsnog het slechtst presterende luchtvaartaandeel in Europa. Maar juist de belangrijkste markten waarin Lufthansa opereert zullen volgens Credit Suisse aanzienlijk aantrekken. De analisten verhoogden dan ook hun taxaties met 6 tot 7 procent voor dit jaar en volgend jaar. Met de maatregelen die Lufthansa neemt zullen de marges vermoedelijk structureel verbeteren.

Het aandeel Air France-KLM daalde vrijdag 1,7 procent naar 10,72 euro, terwijl Lufthansa 0,3 procent steeg naar 17,23 euro.