Market Talk

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Euronext

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel voor Euronext verhoogd van 80,00 naar 83,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

De analisten van ING gaan er van uit dat Euronext een tegenbod zal doen op de Spaanse beurs BME, nadat het Zwitserse SIX al een bod in contanten uitbracht.

Uitgaande van de strikte regels die Euronext zichzelf heeft opgelegd bij overnames, "zien we ruimte voor Euronext om het bod te evenaren of om zelfs met een kleine premie te bieden ten opzichte van de prijs van SIX", aldus analist Albert Ploegh. De Zwitsers zijn bereid 34,00 euro per aandeel BME neer te tellen.

"Strategische, politieke en wetgevende factoren zullen vermoedelijk ook een belangrijke rol spelen", schreef Ploegh maandag.

Hoewel de analist denkt dat Euronext ditmaal minder partij kan geven dan bij de overnamestrijd met Nasdaq om de Noorse beurs, denkt Ploegh niet dat het op voorhand een verloren strijd is.

Euronext staat op de favorietenlijst van ING. Het aandeel Euronext noteerde maandag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 68,90 euro.