Market Talk

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft in navolging van de kwartaalcijfers van Heineken het koersdoel verhoogd van 108,00 naar 118,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek woensdagavond uit een analistenrapport.

Volgens analist Edward Mundy is Heineken nog altijd goed gepositioneerd om een superieure omzetgroei te realiseren, gezien de goede balans tussen volumes, prijs en mix. Dit wordt onder meer bevestigd door de voetafdruk en strategie van Heineken, aldus Mundy.

De analist ziet wel enkele tegenwinden zoals de negatieve geografische mix, waarbij de regio's met lagere marges sneller groeien dan het groepsgemiddelde, en hogere uitgaven aan IT en de sponsoring van bijvoorbeeld grote sportevenementen als de Champions League en Formule 1.

Een grote impact door het coronavirus verwacht Mundy niet, omdat Heineken geen directe blootstelling heeft aan China, maar wat volatiliteit door economische tegenwind in de regio is niet uit te sluiten.

Daarentegen zal Heineken onder meer weten te profiteren van lagere inkoopkosten en aanhoudende verbeteringen van de productiviteit. 

Wat betreft het aangekondigde vertrek van CEO Jean-Francois van Boxmeer rekent Jefferies op een ordentelijke overdracht naar zijn opvolger Dolf van den Brink en denkt analist Mundy niet dat Heineken door de CEO-wissel een volledig andere koers gaat varen.

Het aandeel Heineken sloot woensdag 5,2 procent hoger op 102,85 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Heineken