Market Talk

Beursblik: Berenberg acht Wolters Kluwer weer koopwaardig

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies voor Wolters Kluwer verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 68,00 naar 69,00 euro. Dit bleek woensdag uit een uitgebreid mediarapport van de zakenbank.

Het databedrijf is volgens Berenberg met een omzet die voor 80 procent voortkomt uit vaste abonnementen zeer goed in staat de economische uitdagingen het hoofd te bieden.

Voor 2020 gaat Berenberg uit van een gematigde autonome omzetgroei en voor 2021 van een autonome omzetgroei die weer tussen de 3 en 4 procent kan uitkomen.

Met een ruime liquiditeitsjas ziet de bank geen aanleiding te veronderstellen dat het huidige beleid voor de inkoop van eigen aandelen en het dividendbeleid op de helling gaat.

Berenberg heeft de taxaties voor de winst per aandeel voor 2020 met 0,2 procent verlaagd, maar voor 2021 met 2 procent opwaarts bijgesteld. De omzetprognose bij Clinical is gehalveerd naar een groei van 3 procent, om daarmee de verwachting in te prijzen dat de budgetten bij ziekenhuizen onder druk komen te staan. In 2021 verwacht Berenberg dan weer wel een stevig herstel.

"Als het stof is neergedaald en de markt de kans op langdurig lagere obligatierendementen begint in te calculeren, is de kans op een herwaardering [van Wolters Kluwer] zelfs nog groter", stelden de analisten.

De koers van het aandeel Wolters Kluwer sloot dinsdag op een groen gesloten Damrak 1,1 procent hoger op 56,78 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Wolters Kluwer