beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Veilig geld lenen regel je online

Advertorial

Veilig geld lenen regel je online

Geld lenen kan op verschillende manieren, maar online is het wel heel eenvoudig en snel gerealiseerd. De meeste mensen zijn zich er wel van bewust, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: geld lenen kost geld. Dus wil jij geld lenen? Let dan goed op de mogelijkheden die voor je klaarstaan.

In dit artikel wordt aandacht besteed aan waarom mensen geld willen lenen, hoe je stapsgewijs geld kunt lenen en wat de voordelen zijn van het oversluiten van een lening. Lees het op je gemak door en dan kun je veilig en verantwoord zelf lenen.

Waarom wil je geld lenen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geld wilt lenen. Misschien kun je een leuke aankoop doen en heb je momenteel niet genoeg aan alleen je spaargeld. Sommige mensen willen ook geld lenen wegens bijvoorbeeld gezinsuitbreiding. Het kan ook zijn dat je een woning op het oog hebt en deze wilt kopen. Je hebt dan een hypotheek nodig om alles te kunnen financieren. Deze kan ook online worden aangevraagd, dus ga na wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Stapsgewijs geld lenen doe je zo

Als je geld gaat lenen dan zijn er een paar stappen die je gaat doorlopen. Eerst ga je namelijk een aanvraag indienen. Dit wordt gecontroleerd met o.a. een BKR-registratie. Andere factoren, waar onder andere naar gekeken wordt, worden hieronder kort besproken.

Leeftijd

Er wordt ook gekeken naar je leeftijd, want in Nederland moet je minimaal 21 jaar zijn om een bedrag te lenen (voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet). Soms wordt er ook een leeftijd van minimaal 25 jaar aangehouden. Zorg dat jij de voorwaarden door hebt genomen, zodat jij weet wanneer en waar jij geld mag lenen. Sommige banken lenen namelijk onder heel strenge voorwaarden geld aan je.

Hoeveel lenen?

Vervolgens wordt er gekeken naar hoeveel je kunt lenen. Het geldbedrag wat je kunt lenen wordt afgestemd op basis van je persoonlijke situatie. De factoren die van invloed zijn op het bedrag wat je kunt lenen zijn onder andere hoogte van je inkomen, leeftijd, dienstverband (type), openstaande leningen of BKR-coderingen  en de gezinssamenstelling. Online kun je berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen, het moet namelijk wel verantwoord zijn dat je de lening aan kunt (het kost je hoe en dan ook maandelijkse rente).

Voordelen lening oversluiten

Interessant kan het zijn, een lening oversluiten. Met een lening oversluiten wordt bedoeld dat je een nieuwe lening af gaat sluiten voor een vast bedrag. Daarmee kun je dan de andere bestaande leningen aflossen. Het voordeel is dat je dan geen meerdere leningen meer hebt, je bent overgegaan naar één lening. Je hebt hierdoor het voordeel dat je minder rentekosten gaat betalen.

Eigenlijk kun je iedere lening oversluiten, maar belangrijk om te weten is dat je een persoonlijke lening niet boetevrij af kunt lossen. Andere leenvarianten kun je wel boetevrij aflossen. Leningen die je over zou kunnen sluiten, zijn bijvoorbeeld een doorlopend krediet, een persoonlijke lening en een creditcard.

Ontvang dagelijks koop- en verkoopsignalen > met de technische analyse van TostramsPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Knappe prestatie Pharming 27 mrt | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Portefeuille update Europa: Twee verkopen 20 mrt | Portefeuilles updates
 2. Premium
  Flow Traders profiteert van volatiliteit 16 mrt | Lange termijn adviezen
 3. Premium
  Alfen krijgt weer energie 22 mrt | Trades
 4. Premium
 5. Premium
  ASMI zet de weerstand onder druk 27 mrt | Lange termijn adviezen